1. Ψυχολογία
  2. Αυτογνωσία-Αυτοβελτίωση
  3. Επιστροφή

Το νησί των τυφλών στα χρώματα

Συγγραφέας: Όλιβερ Σακς

 

Εκδότης: Άγρα

 

Τιμή: 19,50 € 17,55 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2013
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 360
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-960-505-074-0

Περιγραφή

"Ένα βιβλίο μαγευτικής ομορφιάς". (Los Angeles Times Book Review)
"Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι στην πραγματικότητα δύο βιβλία, δύο ανεξάρτητες αφηγήσεις των δύο παράλληλων αλλά ανεξάρτητων περιηγήσεών μου στη Μικρονησία. Πήγα εκεί ως νευρολόγος ή νευροανθρωπολόγος, με σκοπό να δω πώς ανταποκρίνονται άτομα και κοινότητες σε ασυνήθιστες ενδημικές συνθήκες. [...] Μπορεί με την πρώτη ματιά η εξέταση των ασθενών, η επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων, η περιπλάνηση στη ζούγκλα και η κατάδυση στους υφάλους να φαίνονται άσχετες μεταξύ τους, ύστερα όμως συγχωνεύονται σε μία μοναδική και αδιαχώριστη εμπειρία, σε μία πλήρη εμβάπτιση στη νησιωτική ζωή. (Oliver Sacks)
"Εξερευνώντας το πιο θαυμαστό απ' όλα τα νησιά, το ανθρώπινο μυαλό", γράφει ο D. M. Thomas στο New York Times Book Review, "ο Όλιβερ Σακς δεν παύει να αγαπά και τα νησιά του ωκεανού". Και τα δύο είδη νησιών εμφανίζονται με συγκινητικό τρόπο στο βιβλίο του -ταξιδιωτικό αφήγημα, αυτοβιογραφία και ιστορία ιατρικού μυστηρίου ταυτόχρονα-, όπου τα ταξίδια του Σακς σε μια λιλιπούτεια ατόλη του Ειρηνικού και στο νησί του Γκουάμ μετατρέπονται σε εξερεύνηση του νοήματος των νησιών, της γένεσης της ασθένειας, των θαυμάτων της χλωρίδας, της φύσης του γεωλογικού χρόνου και της πολύπλοκης ανθρώπινης ύπαρξης.
Η απόλυτη ενσωμάτωση του Σακς στη νησιωτική ζωή μετατρέπει αυτή την εμπνευσμένη, υπέροχα γραμμένη αναφορά σε ένα θαυμαστό ταξίδι ανακάλυψης. Ως ταξιδιωτικός συγγραφέας, ο Σακς είναι ισάξιος του ΡaυΙ Theroux και του Bruce Chatwin. Ως ερευνητής των μυστηρίων του ανθρώπινου μυαλού, ανήκει σε εντελώς δική του κλάση". (Publishers Weekly)
"Ο Σακς πραγματεύεται τη ζωή των ανθρώπων που μελετά με τεράστια συμπόνια και οξυδέρκεια, γράφοντας ταυτόχρονα ως γιατρός και ως θιασώτης της μεταφυσικής, ως επιστήμονας και ως εξομολόγος" (The New Yorker)
"Ο Σακς έχει ταξιδέψει σε ορισμένες από τις πιο παράξενες και άγριες θάλασσες της ανθρώπινης εμπειρίας" (The New York Times)


Περιεχόμενα

Πρόλογος του συγγραφέα
ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Πηδώντας από νησί σε νησί
Πίνγκελαπ
Πόνπεϊ
ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΑΔΩΝ
Γκουάμ
Ρότα
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αρθρογραφία
Βιβλιογραφία