1. Βιογραφίες
  2. Επιστροφή

Οι μεγάλοι δημιουργοί του λόγου και της τέχνης Ν. Καζαντζάκης, Κ. Καβάφης, Όμηρος

Συγγραφέας: Γιάννης Γαλάνης

 

Εκδότης: Mystis

 

Τιμή: 22,40 € 15,68 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2009
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 320
Διαστάσεις: 24x17cm

ISBN

  •  978-960-6655-67-8

Περιγραφή

Οι μεγάλοι δημιουργοί του λόγου και της τέχνης

Υπάρχει ο λόγος και η τέχνη στη ζωή μας.

Μεγάλοι Έλληνες του λόγου και της τέχνης με παγκόσμια τιμή, αξία και αναγνώριση είναι ο Ν. Καζαντζάκης, ο Κ. Καβάφης και ο παππούς όλων τους ο Όμηρος.

Τολμήσαμε με δέος και πύρωμα ψυχής, την αγάπη μας και τη συγκίνησή μας γι' αυτούς να κάνουμε βαθιά μελέτη και πλατιά έρευνα του έργου τους.

Προσεγγίσαμε με σεβασμό το έργο τους με μια σύγχρονη λογοτεχνική και ψυχολογική διαδικασία. Λέμε και όσα άλλοι μπορούν να πουν εμπνευσμένοι διανοούμενοι, σοφοί δάσκαλοι μας και είναι γνωστά, όχι μόνο γιατί μας αρέσουν, γιατί είναι όμορφα και μας κάνουν καλό και το όμορφο είναι θεϊκό και αιώνιο και το καλό είναι ανώτερο, αλλά γιατί σήμερα (2009) μέσα στην παγκοσμιοποιημένη διαφθορά και κρίση της οικονομίας, της πολιτικής, της πολιτιστικής υποκουλτούρας, κείμενα σαν αυτά των μεγάλων δημιουργών μας (σκέψεις, ιδέες, αξίες, γεγονότα), έχουν ιδιαίτερη αξία και σημασία κοινωνική, ψυχοπαιδαγωγική για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Δεν είναι μόνο ύλη για το γυμνάσιο, το λύκειο, τα Α.Ε.Ι. αλλά είναι ύλη για τη ζωή , ύλη ζωοδότρα, χρηστική για μια φωτεινή πορεία, για ένα νόημα και περιεχόμενο του αγώνα για το ευ ζην.

Θέτουμε προβληματισμούς για παραπέρα μελέτη και από άλλους παρωθούμε, ενεργοποιούμε τις ανθρώπινες δυνάμεις ώστε ο άνθρωπος να βρει τον εαυτό του και την απάντηση στα προβλήματα της ύπαρξής του, της ζωής του.

Ο διψασμένος στο νου και στην ψυχή να πιει από τη γάργαρη κρυστάλλινη πηγή των έργων των μεγάλων αυτών αθάνατων δημιουργών και αν δεν ξεδιψάσει, τουλάχιστον θα δροσιστεί.
Επιμέλεια: Θεοφάνης Γαλάνης

Νεοελληνική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική
Καζαντζάκης, Νίκος, 1883-1957
Καβάφης, Κωνσταντίνος Π. (1863-1933)
Όμηρος - Ιστορία και κριτική