1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Επιστροφή

Μωρό από ατόφιο χρυσάφι

Συγγραφέας: Margaret Drabble

 

Εκδότης: Εκδόσεις Πόλις

 

Τιμή: 20,00 € 18,00 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2015
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 440
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-960-435-489-4

Περιγραφή

Η Τζες Σπέιτ μεγαλώνει μόνη της στο Λονδίνο την κόρη της Άννα, ένα «μωρό από ατόφιο χρυσάφι», σχεδόν αγγελικό, ένα παιδί που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.
Η Άννα, η οποία πάσχει από ελαφρά νοητική υστέρηση, είναι ένα πλάσμα ακτινοβόλο, χαρούμενο και καλότροπο, που ορίζει τη ζωή όσων την αγαπούν. Το βιβλίο μάς μιλά για τη ζωή τους, όπου τα καθήκοντα της Τζες ως μητέρας δεν τελειώνουν ποτέ, χωρίς όμως αυτό να την εμποδίζει να ζει μια ζωή γεμάτη φίλους, έρωτες και νέες γνωριμίες. Είναι επίσης η ιστορία μιας γενιάς. Μέσα από το δίπολο της Τζες και της Άννας σκιαγραφείται μια ολόκληρη κοινωνία γυναικών, γυναικών που εργάζονται, κάνουν καριέρα, παντρεύονται, χωρίζουν, ανακαλύπτουν τη μητρότητα, την αρρώστια, την επιτυχία και την αποτυχία. Και, ταυτόχρονα, είναι η ιστορία μιας πόλης, του πολυπολιτισμικού Λονδίνου της δεκαετίας του 1960 και του 1970, όπου τα πάντα μοιάζει να αλλάζουν. Η Μάργκαρετ Ντραμπλ τοποθετεί τους ήρωές της στην καρδιά του Λονδίνου που, μετά τη μεταπολεμική γκριζάδα του, ανακαλύπτει ξαφνικά το χρώμα, την κίνηση, τη μουσική, την Κάρναμπυ Στρητ και τους Μπητλς. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινούνται όλοι, διανοούμενοι, ανθρωπολόγοι, ηθοποιοί, γιατροί, δημοσιογράφοι, ποιητές, μποέμ και φιλελεύθεροι.
Το "Μωρό από ατόφιο χρυσάφι" δεν είναι απλώς ένα μυθιστόρημα για τη σχέση μάνας-κόρης, για τον έρωτα και τη φιλία. Είναι ένα μυθιστόρημα που μιλά επίσης για τους αδύναμους, τους τρωτούς ανθρώπους, και για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει η κοινωνία. Η αναπηρία περιγράφεται εδώ από την Ντραμπλ, όχι μόνο ως πρόβλημα για την Τζες και τις φίλες της, αλλά εξίσου και ως δυνατότητα ευτυχίας. Με τον μοναδικό αφηγηματικό της τρόπο, τον απέριττο και καθαρό, η συγγραφέας μας ζητά να σκεφτούμε τι σημαίνει να ζεις μια ζωή που να αξίζει τον κόπο.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένα θαυμάσιο καινούργιο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Ντραμπλ, μια πολυδιάστατη αφηγηματική φωνή, σαν μεγαλοπρεπές χορωδιακό.
Independent

Συναρπαστικό και αναπάντεχα πλούσιο... Ένα εξαίρετο μυθιστόρημα που επιβεβαιώνει ότι η Ντραμπλ αποτελεί εθνικό θησαυρό.
Daily Mail

Το ύφος της Ντραμπλ διαθέτει την όμορφη, βαθιά στιλπνότητα της επιφάνειας ενός πιάνου Steinway. Οι κοινωνικές της παρατηρήσεις είναι συχνά ενοχλητικά οξυδερκείς και η υπόγεια ειρωνεία της θαυμαστή.
Times

Ένα μοναδικό και βαθιά συναρπαστικό βιβλίο.
Observer

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα για τις σχέσεις μάνας-κόρης.
Le Monde

Το Μωρό από ατόφιο χρυσάφι είναι ένας ύμνος στις γυναίκες που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωσή τους τη δεκαετία του ’60 και ένα βιβλίο, με αξιοθαύμαστο τρόπο, αισιόδοξο.
Le Figaro