1. Ιστορία και Πολιτική
  2. Ιστορία
  3. Επιστροφή

Μονόδρομος η Εθνική Συνεννόηση και η Ανάπτυξη

Συγγραφέας: Σταύρος Καμπέλης Νίκος Πετράκης

 

Εκδότης: Mystis

 

Τιμή: 8,90 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2016
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 112
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-618-93-8278-6

Περιγραφή

Να ταράξει τα νερά, να συμβάλει στην ανάδειξη της σημασίας που έχουν η Εθνική Συνεννόηση και η Ανάπτυξη για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, να παρακινήσει σε δράσεις και να προτείνει μεταρρυθμίσεις, φιλοδοξεί ένα νέο βιβλίο, που εκδόθηκε τις μέρες αυτές στην Κρήτη. Ο τίτλος του είναι «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και συγγραφείς δυο γνωστοί κρητικοί, εργάτες της Ανάπτυξης: Ο Σταύρος Καμπέλης, που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης και που έφυγε πέρυσι για «το μεγάλο ταξίδι» και ο Νίκος Πετράκης, πρώην Δήμαρχος Σητείας.

Επισημαίνουν ακόμη τον αποφασιστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι ελληνικές Περιφέρειες και οι δυνάμεις τους, η Αυτοδιοίκηση και η κοινωνία και τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να παίξει η Κρήτη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Αναφέρονται ακόμη συνοπτικά στις προϋποθέσεις και τους τομείς της ανάπτυξης.

Οι μάχες, τονίζουν, δεν κερδίζονται μόνο με άμυνα (κοινωνική αλληλεγγύη και αγώνες) αλλά και με επίθεση (εποικοδομητική συνεννόηση και ανάπτυξη).

Η ομίχλη της αδράνειας και της παθητικότητας, επισημαίνουν, πρέπει γρήγορα να διαλυθεί. Η Ελλάδα χρειάζεται νέο φως και νέους ρυθμούς... Μια νέα πορεία...