1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Αστυνομική λογοτεχνία /crime
  4. Επιστροφή

Λος Άντζελες Εμπιστευτικό

Συγγραφέας: Ellroy, James

 

Εκδότης: Άγρα

 

Τιμή: 18,26 € 16,43 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: Ιούλιος 2003
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 600
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-960-325-254-2

Περιγραφή

Νύχτα Χριστουγέννων 1951, Λος Άντζελες: μια πόλη όπου η Αστυνομία είναι το ίδιο διεφθαρμένη με τους εγκληματίες.
Έξι κρατούμενοι χτυπιούνται βάναυσα από αστυνομικούς τρελαμένους από το αλκοόλ. Για τους τρεις αστυνομικούς της Αστυνομίας του Λος Άντζελες θα εκτεθούν τα ένοχα μυστικά πάνω στα οποία έχουν οικοδομήσει τις διεφθαρμένες και βίαιες καριέρες τους.
Ο Εντ Έξλυ αναζητά τη δόξα. Αγχωμένος από την επιτυχία του «αδιάφθορου» πατέρα του, είναι έτοιμος να πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα, να παραβεί οποιοδήποτε νόμο για να την ξεπεράσει.
Ο Μπαντ Ουαίτ είδε τον πατέρα του να σκοτώνει τη μάνα του. Σήμερα είναι ένα οργισμένο θηρίο, μια ωρολογιακή βόμβα που φοράει ένα σήμα και κυνηγάει άντρες που κακοποιούν γυναίκες. Ο «Σκουπιδιάρης» Τζακ Βινσένς τρομοκρατεί σταρ του σινεμά για λογαριασμό ενός σκανδαλοθηρικού περιοδικού. Ένα μυστικό, καταχωνιασμένο στη μνήμη του, τον σιγοτρώει. Θα κάνει τα πάντα για να μη βγει στην επιφάνεια.
Τρεις μπάτσοι σε μια δίνη, ένας εφιάλτης που μετράει την εντιμότητα και τα θάρρος τους, ένας εφιάλτης όπου κάθε οίκτος είναι αποκλεισμένος και που δεν επιτρέπει την επιβίωση σε κανέναν.
Στο φόντο διακίνηση και πειράματα ναρκωτικών, εκβιασμοί, πορνοπεριοδικά με διεστραμμένες νεκροφιλικές στάσεις, αντρική και γυναικεία πορνεία, βιασμοί, φόνοι κακοποιημένων γυναικών, ανερχόμενοι αδίστακτοι αστυνομικοί, εισαγγελείς και επιχειρηματίες.
Το Λος Άντζελες Εμπιστευτικό είναι ένα επικό μαύρο μυθιστόρημα. Μετά τη Μαύρη Ντάλια και το Μεγάλο Πουθενά, αποτελεί το τρίτο μέρος της «Τετραλογίας του Λος Άντζελες», που ολοκληρώθηκε με τη Λευκή Τζαζ (όλα στις Εκδόσεις «Άγρα»). Το 1997 κυκλοφόρησε η σπουδαία ταινία του Κέρτις Χάνσον με βάση το βιβλίο, όπου η Κιμ Μπάσιντζερ, που ερμηνεύει τη Λυνν Μπρέηκεν / «Βερόνικα Λέηκ» έλαβε το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου.

 

"Ο Ελλρόυ επιβάλλει ένα έργο ερεβώδες, οραματικό και αποτρόπαιο, μιας δύναμης μυθιστορηματικής που κόβει την ανάσα..." (Le Nouvel Observateur)

"Ο Ελλρόυ γράφει σαν να καθοδηγείται από δαίμονες. Το βίαιο, στακάτο γκράφιτί του μετατρέπεται σε τέχνη". (Sunday Times)
"Καμία συγκίνηση: το γράψιμο ήταν σφιχτό, η πλοκή ελέγχεται. Το Λος Άντζελες Εμπιστευτικό είναι ένα μεγάλο και δυναμικό αστυνομικό μυθιστόρημα και πιθανώς το πρώτο σημαντικό παράδειγμα του είδους της δεκαετίας του '90". "(Sunday Telegraph)