1. Εκπαίδευση - Γλώσσα - Γλωσσολογία
  2. Εκπαιδευτικά εγχειρίδια
  3. Παιδικά βιβλία
  4. Δραστηριότητες - Κατασκευές - Επιτραπέζια παιχνίδια
  5. Από 6 έως 10 ετών
  6. Από 3 έως 6 ετών
  7. Επιστροφή

Κάρτες γλωσσικής ανάπτυξης και λεκτικής κατανόησης (κουτί) - Μέσα στο σπίτι

Συγγραφέας: Διάφοροι συγγραφείς

 

Εκδότης: Εκδόσεις Γρηγόρη

 

Τιμή: 16,00 € 14,40 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 14 Σεπτεμβρίου 2017
Τύπος: Σκληρό
Σελίδες: 0
Διαστάσεις: 24x17cm

ISBN

  •  9789606120251

Περιγραφή

Αξιοποιώντας τις αρχές της βιωματικής μάθησης και ακολουθώντας τα σύγχρονα δεδομένα της διδακτικής, σχεδιάστηκε η σειρά με τις εικονογραφημένες κάρτες και τα αντίστοιχα θεματικά πλαίσια που απεικονίζουν ρεαλιστικές έννοιες που συναντά ένα άτομο στην καθημερινή του ζωή. Σκοπός της δημιουργίας αυτών των καρτών είναι η εύκολη, άνετη και παιγνιώδης επαφή με την αντικειμενική γνώση. Οι κάρτες με τις λέξεις είναι εύχρηστες για αναφορά στο μέλλον, για επανάληψη και ενίσχυση, με σκοπό την ευχάριστη και γρήγορη εμπέδωσή τους.

Προσφέρουν προτάσεις και παρέχουν ιδέες σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς (λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους) και όσους ασχολούνται με τη διαδικασία μάθησης σε άτομα που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το γραπτό λόγο στην ελληνική γλώσσα. Απευθύνονται επίσης σε μαθητές κάθε ηλικίας, ελληνόφωνους και αλλόφωνους και σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Aποτελούν σημαντικό βοήθημα σε ενήλικες με ήπια ή σοβαρά προβλήματα μνήμης. Βασικός τους στόχος είναι η γλωσσική καλλιέργεια, η ανάπτυξη της λεκτικής ευχέρειας και η ενδυνάμωση της ακουστικής και οπτικής μνήμης.

Οι κάρτες και τα θεματικά πλαίσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ποικίλους τρόπους. Συγκεκριμένα, εισάγουν την έννοια των γραμμάτων ως συμβόλων και βοηθούν στη διαφοροποίηση του γλωσσικού συμβολικού συστήματος από άλλα σύμβολα ενισχύοντας την οπτική συσχέτιση αντικειμένου και λεκτικού συμβόλου, τη σύνδεση φωνήματος –γραφήματος και την εξοικείωση στην έννοια της λέξης ως εννοιολογικού συνόλου.

Κυρίως, μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της φωνολογικής ενημερότητας, για τη διάκριση των φωνημάτων μέσα στις λέξεις, καθώς και τη σύνθεση και ανάλυση λέξεων. Με τις κάρτες, οι μαθητές μπορούν να εξασκηθούν στο αρχικό και τελικό φώνημα και στην περιεχόμενη συλλαβή λέξεων. Σε επόμενο στάδιο, μπορούν να εργαστούν στον συλλαβισμό και την ανάγνωση απλών λέξεων, καθώς και στη σύνδεσή τους με τα τα βασικά άρθρα (τρία γένη των ουσιαστικών).Επιπλέον, μαθαίνουν να αποδίδουν σωστά τα διπλά σύμφωνα «ψ / ξ» (π.χ. ψυγείο, ξυπνητήρι), τα διπλά συμφωνικά συμπλέγματα (π.χ. πιτζάμες) και τα τριπλά συμφωνικά συμπλέγματα (π.χ. σιδερώστρα, κάλτσες) που συχνά συγχέονται.

Η χρήση της καλυπτικής λωρίδας που διατίθεται δίνει την επιλογή στον ειδικό για τμηματική ή ολοκληρωτική αποκάλυψη της λέξης στην κάρτα, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η φωνολογική καλλιέργεια (κατάτμηση των λέξεων σε συλλαβές και γράμματα).

Περιλαμβάνει:
-25 πλαστικοποιημένες κάρτες
-2 θεματικά εικονογραφημένα πλαίσια
-Καλυπτική λωρίδα λέξεων
-Αναλυτικές προτεινόμενες οδηγίες

Κατάλληλο για:
-Λογοπεδικούς
-Εργοθεραπευτές
-Νηπιαγωγούς
-Ειδικούς Παιδαγωγούς
-Γονείς και παιδιά
-Ενήλικες με ιδιαίτερες ανάγκες επικοινωνίας.

Σχετικά προϊόντα