1. Λογοτεχνία
  2. Αστυνομική λογοτεχνία /crime
  3. Επιστροφή

Η Μαύρη Ντάλια

Συγγραφέας: Ellroy, James

 

Εκδότης: Κλειδάριθμος

 

Τιμή: 16,50 € 14,85 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2015
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 0
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-960-461-683-1

Περιγραφή

Αριστουργηματικό, σκοτεινό, σκληρό, καταιγιστικό· ένα από τα σπουδαιότερα αστυνομικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, από «τον μετρ» του είδους…

Στις 15 Ιανουαρίου 1947, σ’ ένα άδειο οικόπεδο του Λος Άντζελες βρίσκεται το κατακρεουργημένο πτώμα μιας όμορφης νεαρής γυναίκας.

Η κοπέλα γίνεται γνωστή από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ως «Μαύρη Ντάλια» και η αναζήτηση του δολοφόνου της εξελίσσεται στο μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

Στην έρευνα εμπλέκονται ο Μπάκι Μπλάιχερτ και ο Λι Μπλάνσαρντ, αστυνομικοί του Τμήματος Προσαγωγών, φίλοι αλλά και αντίζηλοι, ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα. Πολύ σύντομα, οι δύο άνδρες καταλαμβάνονται από εμμονή για τη μυστηριώδη νεκρή και θα επιχειρήσουν να μάθουν τα πάντα το φριχτό έγκλημα και για το παρελθόν της, ώστε να ανακαλύψουν τον δολοφόνο της.

Η αναζήτησή τους θα τους οδηγήσει σ’ ένα διαβολικό ταξίδι στις πιο σκοτεινές γωνιές του μεταπολεμικού Χόλιγουντ, σε ένα ανθρωποκυνηγητό πέρα απ’ τα όριά τους, σε κόσμους όπου κυριαρχεί η απόλυτη τρέλα.

 

Η μοναδική ατμόσφαιρα μιας σκοτεινής μεταπολεμικής εποχής, ο καταιγιστικός αφηγηματικός ρυθμός του Ελρόι, το έγκλημα, το πάθος, η διαφθορά, η προδοσία και η παράνοια συνθέτουν τον καμβά αυτού του συγκλονιστικού μυθιστορήματος.

Στη νέα αυτή έκδοση του βιβλίου περιλαμβάνεται και ένας ανέκδοτος, αποκαλυπτικός επίλογος του Ελρόι, όπου ξεδιπλώνει την προσωπική ιστορία που κρύβεται πίσω από τη Μαύρη Ντάλια, καθώς η μητέρα του συγγραφέα είχε κι αυτή βρεθεί δολοφονημένη όταν εκείνος ήταν δέκα ετών.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Μαύρη Ντάλια είναι ένα αριστούργημα και η καλύτερη δουλειά του Ελλρόυ, μέχρι σήμερα. Χαρακτήρες που ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και τρυπώνουν στην ψυχή σου, μια πλοκή που αναδιπλώνεται υπέροχα, χωρίς ποτέ να χάνει την πειστικότητά της, η αθέατη πλευρά της αστυνομικής έρευνας, ο τρόμος που σου κόβει την ανάσα, κι όλ' αυτά σ' έναν όμορφα σκοτεινό, κυκλοθυμικό ρυθμό της τζαζ στο Λος Άντζελες του '40. Το απόλυτο νουάρ μυθιστόρημα". (JONATHAN KELLERMAN)


"Πρόζα υψηλής έντασης. Αν τη διαβάσεις δυνατά, τα ποτήρια του κρασιού σου θα ραγίσουν". (ELMORE LEONARD)


"Δεν ξέρω για τον προηγούμενο ή τον επόμενο χρόνο, αλλά το αστυνομικό αυτής της χρονιάς, που όλοι οι συγγραφείς του είδους θα ήθελαν για δικό τους, είναι η "Μαύρη Ντάλια". (HARLAN ELLISON)