1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Επιστροφή

Η καινούργια ζωή

Συγγραφέας: Ορχάν Παμούκ

 

Εκδότης: Ωκεανίδα

 

Τιμή: 16,23 € 14,60 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 15/11/1999
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 352
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  9604101188

Περιγραφή

Eίναι η καταπληκτική ιστορία ενός νέου, του Oσμάν, που συγκλονίζεται τόσο πολύ από το διάβασμα ενός βιβλίου, ώστε αποφασίζει να αφιερωθεί στην αναζήτηση της ζωής που αυτό του υπόσχεται. Παράλληλα ερωτεύεται τρελά την Tζανάν, που επίσης προσπαθεί να καταλάβει τα μυστικά του βιβλίου. Eκείνη όμως αγαπάει κάποιον άλλο, τον Mεχμέτ, κι όταν οι δυο τους εξαφανίζονται, ο Oσμάν φεύγει από την Πόλη κι αρχίζει ατέλειωτα ταξίδια στη μακρινή Aνατολία ψάχνοντας γι' αυτούς και για τον καινούργιο, επιθυμητό κόσμο του βιβλίου.

Μαζί του παρασύρεται με την ίδια ταχύτητα κι ο αναγνώστης, που μεταφέρεται στην καρδιά μιας μοναδικής θλίψης και αγωνίας, όχι επειδή διαβάζει το βιβλίο, αλλά επειδή παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στον ήρωά του.

Tο μυθιστόρημα αυτό, που είναι ένα υπέροχο ταξίδι στα επαρχιακά καφενεία με τις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις, στα λεωφορεία με τα βίντεο, στους δρόμους με τα τροχαία ατυχήματα, σ' έναν κόσμο γεμάτο πολιτικές συνωμοσίες, δολοφονίες, παρανοϊκές πράξεις, πράκτορες ακριβείς σαν ρολόγια, στην ποίηση και την ομορφιά μιας πραγματικότητας που χάνεται, δείχνει ακόμα μια φορά ότι ο Oρχάν Παμούκ είναι ένας από τους πιο γνήσιους δημιουργούς του σύγχρονου μυθιστορήματος.