1. Παιδικά βιβλία
  2. Παιδικά βιβλία (+CD)
  3. Χριστουγενιάτικα βιβλία
  4. Από 6 έως 10 ετών
  5. Επιστροφή

Για να πεις τα κάλαντα

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

 

Εκδότης: Ίτανος

 

Τιμή: 25,00 € 22,50 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2016
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 384
Διαστάσεις: 24x17cm

ISBN

  •  978-960-754-991-4

Περιγραφή

"Μικρή, όταν άκουγα τη γιαγιά στο χωριό να μιλά με κουβέντες που δεν ηχούσαν στην Αθήνα, τέντωνα τα αφτιά μου για να πιάσω κι άλλες από αυτές τις "λάθος" λέξεις, που με τα χρόνια αισθάνθηκα πως, μάλλον, ήταν σωστότερες απ' τις "σωστές". Είχα και τον θείο στο άλλο μου αφτί, να ψιθυρίζει συνωμοτικά: "πάρε τετράδιο και γράψε τις λέξεις της γιαγιάς, να τις θυμάσαι...".
Το τετράδιο δεν το πήρα. Με έναν τρόπο μαγικό, όμως, οι λέξεις γράφτηκαν. Όλες. Μέσα μου. Μαζί με τη βαθιά επιθυμία να καταγράψω στο χαρτί όσα δε θα ήθελα να ξεχαστούν. Να τα "σιγουρεύω", όπως θα έλεγε κι εκείνη. Συμβάντα, γεγονότα, συνήθειες, παραδόσεις.
Το "για να πεις τα κάλαντα...", ας πούμε πως είναι το δικό μου χριστουγεννιάτικο τετράδιο. Το σημειωματάριο, που, αν η γιαγιά ήξερε γράμματα, θα μπορούσε να είχε γράψει κι εκείνη, υπογράφοντας μάλιστα με το ίδιο ακριβώς ονοματεπώνυμο". (Κ. Τ.)

"Τα Κάλαντα, πανάρχαιο ελληνικό έθιμο των παιδιών, ενηλικιώνονται από έναν νου που αναπολεί της καρδιάς του τη λησμονημένη παιδικότητα. Ξαναδιαβάζονται μουσικά με την αισθητική του 21ου αιώνα, αποδεικνύοντας πως, όχι μόνον επιβίωσαν μέσα στους χρόνους, μα ίσως και να επηρεάστηκαν από τόσων χρόνων μουσικές". (Π. Π.)