1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Μυθιστόρημα και Νουβέλα
  4. Επιστροφή

Ένα δωμάτιο με θέα

Συγγραφέας: Ε. Μ. Φόρστερ

 

Εκδότης: Μεταίχμιο

 

Τιμή: 14,39 € 12,95 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2017
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 286
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-618-030-959-1

Περιγραφή

Η Λούσι Χάνιτσερτς, μια νεαρή Αγγλίδα, έχει μάθει να υπακούει στους κοινωνικούς κανόνες και τις συμπεριφορές που της υπαγορεύουν πρόσωπα του περιβάλλοντός της, από τη νευρωτική ξαδέρφη της μέχρι τη μητέρα και τον αρραβωνιαστικό της. Όταν κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Φλωρεντία θα γνωρίσει τον Τζορτζ Έμερσον και τον πατέρα του, η ζωή της αλλάζει για πάντα.
Γραμμένο το 1908, το μυθιστόρημα αυτό του Ε. Μ. Φόρστερ, το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Τζέιμς Άιβορι (1985), είναι μια εξαιρετική κοινωνική κωμωδία, ένα πνευματώδες σχόλιο στη βρετανική αστική τάξη των αρχών του 20ού αιώνα. 

«Το αγάπησα. Ήταν το πρώτο βιβλίο που μου αποκάλυψε τις δυνατότητες που προσφέρει η λογοτεχνία» (Zadie Smith, συγγραφέας)
«Θα διαβάζουμε Φόρστερ για πάντα, γιατί λέει και υπαινίσσεται πράγματα όπως κανένας άλλος» (Times)

Ο Φόρστερ με κοφτερή και κωμική ματιά, τολμάει να εισχωρήσει στα βάθη της βρετανικής αστικής τάξης των αρχών του 20ού αιώνα, παραθέτοντας ένα καυστικό, πνευματώδες μυθιστόρημα στο αναγνωστικό κοινό της εποχής, που καταφέρνει να φτάνει μέχρι τις μέρες μας χωρίς να χάσει καθόλου από την αίγλη του. Μιλάει για την πνευματική και συναισθηματική αφύπνιση μιας νέας κοπέλας που κόντρα σε κάθε τι, αποφασίζει να διεκδικήσει και τελικά να κατακτήσει το μέλλον που θέλει και της αξίζει να έχει, στο πλευρό ανθρώπων που δεν προσπαθούν να την εντάξουν με τη μάζα, ούτε να την βάλουν σε αποστειρωμένα καλούπια, αλλά που της επιτρέπουν να είναι αυθόρμητη, ειλικρινής και τελικά, αληθινή, τόσο απέναντι στην ίδια, όσο και απέναντι στους γύρω της, έστω κι αν αυτό δεν βρίσκει την γενική αποδοχή. Είναι μια ιστορία προοδευτικής αλλαγής που είτε την αποδεχόμαστε είτε όχι, οφείλουμε και πρέπει να σεβαστούμε. (Γιώτα Παπαδημακοπούλου, www.cine.gr, 24.1.2012)