1. Παιδικά βιβλία
  2. Από 6 έως 10 ετών
  3. Επιστροφή

Είναι πολύ βαρετό να βαριέσαι!

Συγγραφέας: Ρίκα Βαγιάννη

 

Εκδότης: Εκδόσεις Ποταμός

 

Τιμή: 10,00 € 9,00 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 16 Οκτώβρη 2014
Τύπος: Σκληρό
Σελίδες: 36
Διαστάσεις: 24x23cm

ISBN

  •  978-960-545-028-1

Περιγραφή

Η μάγισσα Kίρα βαριόταν. Ήταν μια καλή, έξυπνη και συμπαθητική μάγισσα, αλλά είχε αυτό το ελάττωμα. Βαριόταν πολύ εύκολα. Είχε πολλά στη ζωή της η Κίρα, είχε τα καλύτερα. Μπορεί και να τα είχε όλα. Γι’ αυτό βαριόταν, άραγε; Ποιος ξέρει. Και επειδή ήταν είκοσι εννιά χιλιάδων ετών (και κάτι), βαριόταν επί είκοσι εννιά χιλιάδες χρόνια (και κάτι). Δεν υπάρχει πιο βαρετό πράγμα από τη βαρεμάρα, ειδικά όταν κρατάει τόσο πολύ.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΓΡΑΨΑΝ:

Μια ιστορία θα σας πω… Η μάγισσα Κίρα, αν και έξυπνη και συμπαθητική, είχε ένα ελάττωμα: βαριόταν συνέχεια. Και παρά τα είκοσι εννέα χιλιάδες χρόνια της, δεν μπορούσε να ανακαλύψει πώς να το αποτρέψει. Εκείνη τη μέρα, γιόρταζε τα γενέθλιά της. Από τη βαρεμάρα της, έστειλε πρόσκληση μόνο στον εαυτό της, μετά έφτιαξε το σπίτι της, ντύθηκε, στολίστηκε και έστρωσε το τραπέζι με γλυκίσματα και μεζεδάκια δύο χιλιομέτρων. Επίσης, για να ευχαριστήσει τον εαυτό της, της έκανε πολλά δώρα.   Σε όλα αυτά είχε ως βοηθό της την πιστή γατούλα της, τη Νιάρα, που της έκανε κάθε είδους χατίρι. Το πάρτι ξεκίνησε. Η Κίρα υποδέχτηκε τον εαυτό της και ξεκίνησε να ανοίγει τα δώρα. Όμως εξακολουθούσε να βαριέται… Ώσπου σε μια γωνία, είδε ένα κόκκινο, βελούδινο φιογκάκι. Από τη στιγμή εκείνη, η διάθεσή της άλλαξε και το κέφι της έφτιαξε! Τα γενέθλια αυτά έγιναν τα πιο όμορφα γενέθλια που είχε ζήσει. Όμως από ποιον είχε έρθει εκείνο το δωράκι; Τι ακολούθησε μετά; Τι αποφάσεις πήρε η μαγισσούλα Κίρα για τη ζωή της; Μια ιστορία που με πολύ ευχάριστο τρόπο δείχνει και μεταδίδει την παθητικότητα και στασιμότητα της βαρεμάρας ενώ παράλληλα αποδεικνύει πόσο σπουδαίο είναι να είμαστε ενεργητικοί και κοινωνικοί και να μην επαναπαυόμαστε σε αυτά που έχουμε. Γιατί η έλλειψη δράσης, τελικά, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Όμως, η ενεργοποίησή μας πάντα φέρνει ένα αποτέλεσμα, μια αλλαγή και βελτίωση στον τρόπο και τις συνθήκες ζωής μας.

Μαριάννα Κουμαριανού, www.kosvoice.gr, 5.5.2015

Ένα πανηγύρι είναι το βιβλίο αυτό· χρώματα κι αρώματα, ρυθμός και φαντασία και χιούμορ ανυπότακτο και απεριόριστο. Αλλά γιατί να περιοριστεί και να υποταχθεί ή να ελεγχθεί το χιούμορ; Υποτάσσεται το πνεύμα –υπό ομαλές και κανονικές συνθήκες, βέβαια–, οι αστραπές του νου χλομιάζουν ή εξαντλούνται; Μάλιστα, δεν είμαι σίγουρη ότι και σε συνθήκες βίας ή καταναγκασμού το χιούμορ εγκατέλειψε τον άνθρωπο. Σε τελική ανάλυση, ένα όπλο ψυχής είναι το χιούμορ· και σαν τέτοιο, όπλο ζωής. Το χιούμορ που διαθέτει η Ρίκα Βαγιάννη, ανατρεπτικό, σπινθηροβόλο, καυστικό μα πάντοτε καλοπροαίρετο, πνευματώδες και ικανό να επισημαίνει και να καταδεικνύει καταστάσεις και γεγονότα, το γνώριζα ανέκαθεν. Τώρα ας το γνωρίσουν και τα παιδιά· μάλιστα μέσα από μια χαριτωμένη και ευφρόσυνη ιστορία που ευφυώς τιτλοφορείται Είναι πολύ βαρετό... να βαριέσαι! και που στο ωραιότατο εξώφυλλο της Ντανιέλας Σταματιάδη εικονίζεται μια γυναικεία, κομψή ύπαρξη, μισοξαπλωμένη να βαριεστά. Στα πόδια της, σαν φύλακας ζωής, μια γάτα. Η κυρία που βαριέται δείχνει νέα· δεν είναι, όμως. Τα χρόνια της αθροίζονται σε είκοσι εννιά χιλιάδες· και βάλε... Όλες δε αυτές τις χιλιάδες χρόνια, τα έχει περάσει βαριεστώντας. Αφάνταστα. Άσχημο, βέβαια, να βαριέται κανείς – πλην μαρτυρικό όταν βαριέται για τόσο μεγάλο διάστημα. 

Ελένη Σαραντίτη, http://diastixo.gr, 23.11.2014