1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Μυθιστόρημα και Νουβέλα
  4. Επιστροφή

Διαβάζοντας στη Χάννα

Συγγραφέας: Βernhard Schlink

 

Εκδότης: εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ

 

Τιμή: 13,44 € 12,09 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: Μάρτιος 1998
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 208
Διαστάσεις: 24x17cm

ISBN

  •  978-960-218-154-6

Περιγραφή

Επιστρέφοντας στο σπίτι του, ο 15χρονος Μίχαελ Μπεργκ έχει μία κρίση. Τον βοηθά μια 35άρα. Αργότερα ο έφηβος την επισκέπτεται με μια ανθοδέσμη, για να την ευχαριστήσει. Την ξαναεπισκέπτεται, γιατί η Χάννα είναι η πρώτη γυναίκα που ποθεί. Είναι η αρχή ενός κρυφού έρωτα. Όμως ένα μυστήριο περιβάλλει η Χάννα. Κάποια μέρα εξαφανίζεται. Από τη ζωή του, όχι από τη σκέψη του. Χρόνια αργότερα τη βλέπει φοιτητής πια της Νομικής αυτός, στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η Χάννα κατηγορείται ως εγκληματίας πολέμου. Ο νεαρός νομικός κλονίζεται. Το παρελθόν -του έρωτά του αλλά και της χώρας του- ξαναζωντανεύει.

Το παγκόσμιο αυτό best-seller του Schlink μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με τίτλο «Σφραγισμένα χείλη».

.

Το βιβλίο μεταφράστηκε σε 54 γλώσσες και γνώρισε παντού πρωτοφανή επιτυχία, από την Αμερική ως την Ιαπωνία.

.

«Ο Μπέρνχαρντ Σλινκ δεν διδάσκει μόνο Φιλοσοφία του Δικαίου. Φαίνεται ότι παρατηρεί με ιδιαίτερη οξυδέρκεια και τον κόσμο γύρω του».(Όλγα Σελλά, Η Καθημερινή, 27/2/2009)
«Ένα μυθιστόρημα με πολλά επίπεδα. Απλό και κατανοητό από οποιονδήποτε αναγνώστη, μυημένο ή μη, κάτι που χαρακτηρίζει τα σπουδαία λογοτεχνικά έργα. Η γραφή του Σλινκ είναι διάφανη, διαυγής, διαπεραστική».
(Πέμη Ζούνη, Paper Ημερησίας, 5/2/2005)
«Το "Διαβάζοντας στη Χάννα" είναι εξαιρετικής γραφής βιβλίο που στρέφει το βλέμμα στην καλή Γερμανική Λογοτεχνία, ενώ η βραβευμένη μετάφραση του Ιάκωβου Κοπερτί δίνει μια πρόσθετη αξία σε αυτό». (Τούλα Ρεπαπή, "diavasame", Σεπτέμβριος 2008)