1. Συγγραφείς
  2. Σκουλάς Γεώργιος του Μιλτιαδαντρέα

Σκουλάς Γεώργιος του Μιλτιαδαντρέα

Γεννήθηκα στο Αρκάδι Μονοφατσίου Ηρακλείου το 1960 από τον Ανδρέα Σκουλά (Μιλτιαδαντρέα) και την Ελένη Ζερβού. Το 1972 τελείωσα το δημοτικό σχολείο και έκτοτε ασχολήθηκα με τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες της οικογένειάς μου. Το 1987 ήρθα στο Ηράκλειο όπου ασχολήθηκα ως ιδιωτικός υπάλληλος σε διάφορες εργασίες.
Το 1989 διορίστηκα με το νόμο Πεπονή ως κηπουρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου από όπου αποχώρησα με σύνταξη το 2012.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου καριέρας ασχολήθηκα ενεργά με τον συνδικαλισμό, καταλαμβάνοντας διάφορες θέσεις στο Προεδρείο του Σωματείου.
Την περίοδο 2003-2004 διετέλεσα πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Υπήρξα κατ’ επανάληψη εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ).
Μετά την αποχώρησή μου από το νοσοκομείο οι εργαζόμενοι με τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά μου στο Σωματείο. Τους ευχαριστώ ξανά.
Υπήρξα κεντρικός ομιλητής σε διάφορες επετειακού χαρακτήρα εκδηλώσεις.
Κείμενά μου έχουν δημοσιευθεί αρκετές φορές στις εφημερίδες «ΠΑΤΡΙΣ» και «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» του Ηρακλείου για συνδικαλιστικά θέματα, ενώ για θέματα ιστορικά και κοινωνικά στις εφημερίδες «ΠΑΤΡΙΣ», «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ», «ΑΝΩ ΓΗ» και «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ».
Είμαι παντρεμένος με την Καράτζη Αικατερίνη και έχουμε τρία παιδιά, τον Ανδρέα, το Γιώργη και το Μιχάλη.