1. Συγγραφείς
  2. Ελένη Μανιωράκη

Ελένη Μανιωράκη

Σ᾽ ένα όμορφο, Μινωικό  χωριό,  τον Πανασσό (Ηράκλειο Κρήτης) γεννήθηκα, κάποια μακρινή άνοιξη κι εκεί μεγάλωσα ανάμεσα σε ζεστούς κι αληθινούς ανθρώπους.
Αγρότισσα κι αρχόντισσα η μάνα μου, αγρότης και φιλόσοφος ο πατέρας μου. Είχα όσο ήθελα ουρανό και δικά μου αστέρια. Ταξίδεψα με το σύννεφο, φτερούγισα με τον άνεμο, έλειωσα με το χιόνι.
Η πεταλούδα με δίδαξε το εφήμερο, το ποτάμι το ανεπίστρεπτο τα πουλιά την ελευθερία. Διορίστηκα δασκάλα στο Δημοτικό σχολείο της
«ΛΑΡΚΟ» του Μποδοσάκη. Ενθουσιάστηκα είχα ψυχές να πλάσσω.
Τόλμησα την έκδοση της πρώτης μου ποιητικής συλλογής το 2004
           ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
* «Τον έρωτα τραγούδησα την φύση και το άπιαστο» 126σελ
(Γ/ βραβείο από την Διεθνή Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών).
* «Με τα φτερά του Πήγασου» 99 σελ.
* «Στην ενδοχώρα των αισθημάτων» 56 σελ .
* «Η Ελλάς εάλω και ούτως και άλλως» 90 σελ
* «Εωσφόρος λόγος»  (104 σελίδες).
* «Και τότε θα κλαύσουν οι Ερινύες» 106 σελ.
ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ (400-500 σελ) 
*Η ορχήστρα των Θεών και μια παραφωνία»
  *Φιλοξενία κι έρωτας στα χρόνια της λέπρας
*  « Η Διδασκάλισσα»
                            ΒΡΑΒΕΙΑ
Βραβευμένα τα δύο μυθιστορήματα.  Έξι βραβεία  σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης ( ή μία σε  ποιητική συλλογή). Και  πέντε σε διηγήματα η μία σε διεθνή (ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ)
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Ποιήματα μου και  άρθρα  δημοσιεύονται στην εφημ. « ΠΑΤΡΙΣ» και σε άλλες τοπικές και αθηναϊκές εφημερίδες.. Δημοσιεύω  σε πέντε μεγάλα περιοδικά .
Είμαι μέλος της  «Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών» της  «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών» - «του Συνδέσμου Ιστορικών συγγραφέων» ,  «του Συνδέσμου Λογοτεχνών Ηρακλείου Κρήτης» και «ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Λογοτεχνών Ηρακλείου « Κρητών λόγος».
Είμαι παντρεμένη κι έχω δύο αγόρια.
Ακόμη δεν κουράστηκα να πολεμώ με σκουριασμένες ιδέες και αναχρονιστικά πιστεύω, που εμποδίζουν να  ανθίσουν  ανατολές στον τόπο μου.