1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Διήγημα και προσωπικές αφηγήσεις
  4. Επιστροφή

Το θαύμα να νοιώθεις Ελληνας

Συγγραφέας: Sam Chekwas

 

Εκδότης: Seaburn Books

 

Τιμή: 15,90 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2014
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 192
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-1592-329-00-7

Περιγραφή

«Οσο αναπνέω θα προβάλλω την ελληνική γλώσσα και τα ελληνικά γράμματα».
Μία ομιλία έξω από τα καθιερωμένα, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ροδιακό κοινό την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κινηματογράφου 9 Διαστάσεων «Θρόνος του Ήλιου», στο κέντρο της πόλης.
Ο κ. Τσέκουας έγραψε το βιβλίο «Το Θαύμα να Νιώθεις ΕΛΛΗΝΑΣ – 10 Συναντήσεις με την Ελλάδα» απαντώντας στον συγγραφέα του βιβλίου ‘Η δυστυχία να είσαι Έλληνας’ (Νίκο Δήμου) με περισσή περηφάνια: ‘Εδώ γεννήθηκαν οι τέχνες, η φιλοσοφία και οι επιστήμες. Ο Μέγας Αλέξανδρος έλεγε πως ¨"ό,τι δεν γιορτάζεται, πεθαίνει. Αυτό συμβαίνει και με τον ελληνισμό και κυρίως την ελληνική γλώσσα. Όλοι εσείς πρέπει να μεταφέρετε τον ελληνισμό όπου μπορείτε, με κάθε τρόπο".

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΑΜ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ
Το βιβλιοπωλείο του οδοντίατρου Σαμ, στην Αστόρια ανήκει στα «αξιοθέατα» της Νέας Υόρκης. Είναι το μοναδικό στην αμερικανική μεγαλούπολη των εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνοαμερικανών που πουλάει ελληνικά βιβλία. Το βιβλιοπωλείο στον αριθμό 33-18 της οδού Μπρόντγουεϊ μοιάζει με συνηθισμένο συνοικιακό βιβλιοπωλείο. Ανάμεσα στις αγγλικές εκδόσεις και στα μπεστ σέλερ τελευταίας εσοδείας, ράφια που ξεχειλίζουν από ελληνικούς τίτλους.