1. Λογοτεχνία
  2. Νεοελληνική λογοτεχνία
  3. Επιστροφή

Το ταξίδι του Ιάσονα Ρέμβη

Συγγραφέας: Χρήστος Αστερίου

 

Εκδότης: Εκδόσεις Πόλις

 

Τιμή: 12,00 € 8,40 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: Μάρτιος 2013
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 216
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  9789604353880

Περιγραφή

Ύστερα από ένα περιστατικό που θα ταράξει τα θεμέλια του κόσμου του, ο Ελληνοαυστραλός ζωγράφος Ιάσονας Ρέμβης θα αποτολμήσει -για πρώτη φορά από τη μετανάστευσή του στη μακρινή Μελβούρνη- το ταξίδι της επιστροφής στη γενέθλια πόλη των Αθηνών. Αναζητώντας μνήμες, τόπους και πρόσωπα και προσπαθώντας να ξανακερδίσει την πίστη του στις ζωγραφικές του ικανότητες, ο Ρέμβης θα μπλεχτεί σε μια περιπέτεια με αβέβαιο τέλος.
Σε μια αληθινή ιστορία γεμάτη ανατροπές, η μυστηριώδης ένοικος του τρίτου ορόφου θα τον οδηγήσει στην ποθητή άκρη του νήματος, όσο η πραγματικότητά του θα αμφισβητείται και θα ανατρέπεται συνεχώς από μιαν άλλη. 

"Το ταξίδι του Ιάσονα Ρέμβη", επανέκδοση του πρώτου μυθιστορήματος του Χρήστου Αστερίου, αποτελεί μια προσωπική αργοναυτική εκστρατεία για την ανάκτηση του παρελθόντος. Όταν ο κεντρικός ήρωας, Έλληνας εκπατρισμένος στην Αυστραλία, πέφτει θύμα σοβαρού αυτοκινητικού ατυχήματος, αποφασίζει να ξαναδεί τη ζωή του αλλιώς -μέσα από τα μάτια της παιδικής του ηλικίας σε μια πολυκατοικία της Μιχαήλ Βόδα. Η επάνοδος στην Ελλάδα αποβαίνει μια διπλοέκθεση: τα απομεινάρια της εύπορης δεκαετίας του 1960 προβάλλονται επάνω στο φόντο μιας γειτονιάς μεταναστών της ολυμπιακής Αθήνας. Ο Ιάσονας Ρέμβης ζει τελικά ένα παιχνίδι με τη μνήμη, την κατασκευή της αναπόλησης, τα όρια του εαυτού και τα περιθώρια του πραγματικού, επιδέξια γραμμένο από τον συγγραφέα με βάση τη σπάνια στη σημερινή πεζογραφία, αρετή της λιτότητας. Ιδανική περίπτωση less is more. [...] (Μάρκος Καρασαρίνης, ΒΗmagazino, 24/03/2013)