1. Λογοτεχνία
  2. Νεοελληνική λογοτεχνία
  3. Παγκόσμια πεζογραφία
  4. Επιστροφή

Το χαστούκι

Συγγραφέας: Τσιόλκας Χρήστος

 

Εκδότης: Ωκεανίδα

 

Τιμή: 24,35 € 21,91 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2010
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 656
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  

Video

 

Περιγραφή

Σε μια οικογενειακή γιορτή ένας άντρας χαστουκίζει ένα ξένο παιδί.

Το γεγονός αυτό διχάζει τους παρευρισκόμενους, που άλλοι βρίσκουν ελαφρυντικά κι άλλοι απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου.

Ο Χρήστος Τσιόλκας σ' αυτό το συνταρακτικό μυθιστόρημα ανατέμνει με διεισδυτική ματιά και κοφτερή γλώσσα κάτι που μας αφορά όλους: τη μορφή και το ρόλο της οικογένειας στον 21ο αιώνα. Η ιστορία ξεδιπλώνεται από την οπτική γωνία οκτώ πρωταγωνιστών. Οι απρόβλεπτες συνέπειες του χαστουκιού θα τους αναγκάσουν όλους να διερωτηθούν και ν' αναθεωρήσουν την ίδια τους τη ζωή, τις οικογενειακές τους σχέσεις, τις προσδοκίες, τα πιστεύω και τις επιθυμίες τους.

Η αγάπη, το σεξ, ο θεσμός του γάμου, οι σχέσεις γονέων και παιδιών, αλλά και οι συγκρούσεις, ο θυμός και τα πάθη που γεννιούνται στα σπλάχνα κάθε οικογένειας είναι οι αληθινοί πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας που κρατάει αιχμάλωτο τον αναγνώστη μέχρι και την τελευταία σελίδα.

Ο συγγραφέας σκιαγραφεί με χειρουργική ακρίβεια το πορτρέτο της σύγχρονης μεσαίας τάξης, υφαίνοντας ένα προκλητικό, εκρηκτικό μυθιστόρημα γύρω από τη φύση της πίστης και την ευτυχία, τους καθημερινούς συμβιβασμούς μας και την αναζήτηση της αλήθειας.