1. Λογοτεχνία
  2. Νεοελληνική λογοτεχνία
  3. Επιστροφή

Προσωπικές ανθολογήσεις με υπογραφή: Αγαπημένα του Μιχάλη Γκανά & Αγαπημένα του Θωμά Κοροβίνη

Συγγραφέας: Μιχάλης Γκανάς

 

Εκδότης: Μεταίχμιο

 

Τιμή: 28,66 € 12,90 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 26 Νοεμβρίου 2015
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 566
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-618-03-0448-0

Περιγραφή

"Τ' αγαπημένα του Μιχάλη Γκάνα"
Οι συγγραφείς και οι αναγνώστες συγκροτούν, άτυπα, μια προσωπική ανθολογία κειμένων, ποίησης και πεζογραφίας συνήθως, που αγαπούν και ξεχωρίζουν. Τα κριτήρια δεν είναι πάντα ποιοτικά.
Αυτή η ανθολογία εμπλουτίζεται αλλά και αποψιλώνεται καθώς περνούν τα χρόνια. Βιβλία και συγγραφείς εμφανίζονται και εξαφανίζονται, αλλά πάντοτε παραμένει ένα σταθερό σώμα που δεν το αγγίζουν οι προσθαφαιρέσεις. Αυτό το σώμα, στην περίπτωσή μου τουλάχιστον, αποτελείται από κείμενα, που με συγκίνησαν, με τάραξαν, με συγκλόνισαν αλλά κυρίως με έκαναν να ζηλέψω. Αυτά είναι τα κείμενα που θα ήθελα να είχα γράψει."

"Τ' αγαπημένα του Θωμά Κοροβίνη"
Ο συγγραφέας και τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης ανθολογεί κείμενα, κυρίως από το ευρύ φάσμα της νεοελληνικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιλέγει τους συγκεκριμένους συγγραφείς, τη σχέση του με πολλούς απ' αυτούς, τον τρόπο που έχουν επηρεάσει, παλιότεροι και νεότεροι, τον ίδιο και τις δημιουργίες του.
Εξομολογητική πρόζα, η οποία με όχημα την επιλογή κειμένων άλλων δημιουργών και προσωπικών αποτιμήσεων του έργου τους αποκτά αυτοβιογραφική και παράλληλα γραμματολογική αξία λογοτεχνικών απαιτήσεων."