1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Επιστροφή

Οι διορθώσεις

Συγγραφέας: ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΦΡΑΝΖΕΝ

 

Εκδότης: Ωκεανίδα

 

Τιμή: 25,36 € 22,82 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2002
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 776
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  

Video

 

Περιγραφή

Μεγάλη εκδοτική επιτυχία στις ΗΠΑ, με διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του Τύπου (ένας  «συνδυασμός Ντίκενς, Ρουθ Ρέντελ και Σαλμάν Ρούσντι», σύμφωνα με το Newsweek, γραμμένο από «έναν από τους 20 καλύτερους συγγραφείς του 21ου αιώνα», κατά τον New Yorker και το περιοδικό Granta), το βιβλίο Οι διορθώσεις κέρδισε το 2001 το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο στη χώρα του, το National Book Award, και πολλές άλλες διακρίσεις.

 

Στις Διορθώσεις ο Τζόναθαν Φράνζεν περιγράφει μια σημερινή αμερικάνικη οικογένεια τόσο εύστοχα, με τόσο γλυκόπικρο χιούμορ και τόση κατανόηση, που νιώθεις πως δεν μιλάει για ξένο κόσμο, χαμένο μες στην καθημερινότητά του σε μακρινά μέρη. Στους ήρωές του αναγνωρίζεις τους δικούς σου ανθρώπους, γονείς, αδέρφια και παιδιά, να πατάνε στα ίδια χνάρια, να τους απασχολούν τα ίδια προβλήματα, ν' αναζητούν με την ίδια λαχτάρα την ευτυχία, να κάνουν τα ίδια λάθη.

 

Ο έρωτας, τα καθημερινά άγχη, το χρηματιστήριο, η οικογενειακή ζωή, η ανατροφή των παιδιών, η σκοτεινιά των γηρατειών, τα όνειρα του καθενός, οι μικρές και μεγάλες διορθώσεις που γίνονται στη ζωή συνθέτουν το δικό μας πορτρέτο, φιλοτεχνημένο από το συγγραφέα με σπαραχτική ανθρωπιά και ελπίδα.

 

Το βιβλίο έχει ήδη μεταφραστεί σε 26 γλώσσες κι εντυπωσιάζει παντού αναγνώστες και κριτικούς.