1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Επιστροφή

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ  ΤΗΝ ΗΒΛΥΝ ΚΟΤΤΟΝ

Συγγραφέας: Frank Ronan

 

Εκδότης: Άγρα

 

Τιμή: 14,50 € 13,05 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2015
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 360
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-960-325-104-0

Περιγραφή

« Είμαι ερωτευμένος με την Ήβλυν Κόττον εικοσιτέσσερα χρόνια και τέσσερις μήνες παρά οχτώ μέρες. Έχουμε κάνει έρωτα δύο φορές. Η πρώτη ήταν πριν από είκοσιτρία χρόνια. Η δεύτερη ήταν χθες ».

ΤI ΣΥΝΕΒΗ ανάμεσα σ' αυτές τις δύο σημαντικές χρονολογίες ; Αυτό μόνο ένας άνθρωπος το ξέρει• ό αφανής και ανώνυμος που έγραψε αυτές τις αράδες, ο έμπιστος της, ένας απ' αυτούς που την αγάπησαν. Άνδρες η Ήβλυν Κόττον είχε πολλούς. Ο πρώτος τής έκανε ένα παιδί, οι άλλοι δεν την αγάπησαν πραγματικά ή ζούσαν απομυζώντας την. Αυτή, η διάσημη συγγραφέας, η μαχητική φεμινίστρια, δεν καταφέρνει να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις της και να μεταφέρει στην καθημερινή της ζωή αυτά που με τόσο πάθος και πειστικότητα υποστηρίζει στα βιβλία της. Πού βρίσκονται τα όρια ανάμεσα στον έρωτα, τη σύμβαση και την ψύχωση;
Ο αθεράπευτα ερωτευμένος, ο άνθρωπος που την αγαπάει σιωπηλά επί ένα τέταρτο του αιώνα, μας αφηγείται με ακαταμάχητο χιούμορ, αυτοσαρκασμό, φαντασία και ραφινάτο λόγο την περίπλοκη ιστορία της χειραφέτησης μιας γυναίκας.
Το βιβλίο είναι επίσης το χρονικό ενός ανολοκλήρωτου έρωτα με φόντο το καλλιτεχνικό Λονδίνο του τέλους του '60 με την απελευθέρωση των ηθών και των ιδεών, τού '70 με τη μελαγχολία της οπισθοδρόμησης στο όνειρο, και του '80 με την Αγγλία της Θάτσερ και τα νέα υπολογιστικά ήθη, όπου με ειρωνεία και αυτοσαρκασμό παρελαύνουν συγγραφείς, καλλιτέχνες, γκαλερί, έκδοτες και καθηγητές, το φεμινιστικό κίνημα και οι έρωτες μιας γενιάς.

Είπαν για το βιβλίο:

Ο Φράνκ Ρόναν γράφει για τον έρωτα με τη διεισδυτικότητα μιας γυναίκας και την καρδιά ενός άντρα : το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

̶ FAY WELDON

Το μυθιστόρημα "Οι άνδρες που αγάπησαν την Ήβλυν Κόττον" αναγγέλλει την εμφάνιση ενός άνδρα πεζογράφου που καταλαβαίνει τον έρωτα... Ο Φράνκ Ρόναν έχει μια διαύγεια ύφους και ένα διεισδυτικό βλέμμα που τον αναδεικνύουν σε ανατόμο του ανθρώπινου αισθήματος.
̶ THE TIMES

Το μυθιστόρημα του Ρόναν δεν επιβάλλεται μόνο με την αμερόληπτη και συναρπαστική διερεύνηση τού φεμινισμού από μια ανδρική σκοπιά. Η δεξιοτεχνία με την οποία αναμειγνύει αφηγηματικούς τρόπους για να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο του το καθιστούν ένα σίγουρο και δυνατό ξεκίνημα.
̶ TIMES LITERARY SUPPLEMENT