1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Επιστροφή

Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν

Συγγραφέας: Vasquez Juan Gabriel

 

Εκδότης: Ίκαρος

 

Τιμή: 15,00 € 13,50 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2014
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 296
Διαστάσεις: 24x17cm

ISBN

  •  978-960-572-031-5

Δείγμα

Περιγραφή

Κολομβία, 2009. Ο αφηγητής της ιστορίας, ο νεαρός καθηγητής της Νομικής, Αντόνιο Γιαμάρα, διαβάζει σ’ ένα περιοδικό την εξόντωση ενός ιπποπόταμου που είχε δραπετεύσει από τον ζωολογικό κήπο του διαβόητου Πάμπλο Εσκομπάρ. Το άρθρο τον πηγαίνει πίσω στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν ο πόλεμος της κολομβιανής κυβέρνησης με το καρτέλ κοκαΐνης του Εσκομπάρ μαινόταν στους δρόμους, τα δάση και τον ουρανό της Κολομβίας.

Εκείνη την εποχή, ο Γιαμάρα γνωρίζεται μ’ έναν μοναχικό μπιλιαρδόρο, «πρώην πιλότο» κατά δήλωσή του, η δολοφονία του οποίου ωθεί τον αφηγητή σ’ έναν αγώνα εξιχνίασής της, αλλά και σε μια διαδικασία αναπροσδιορισμού της ίδιας της ταυτότητάς του και των σχέσεών του με τους ανθρώπους του. Οι έρευνές του θα τον οδηγήσουν ώς την τρομερή δεκαετία του 1960 που άλλαξε τον κόσμο, λίγο πριν το εμπόριο ναρκωτικών παγιδέψει μια ολόκληρη γενιά σ’ έναν ζωντανό εφιάλτη, σ’ έναν κύκλο βίας και φόβου.

Κριτικές για το βιβλίο:

«Μία από τις πιο πρωτότυπες νέες φωνές της Λατινικής Αμερικής.»
Mario Vargas Llosa

«Ο Juan Gabriel Vásquez είναι σημαντικός συγγραφέας. Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν είναι μια δεξιοτεχνικά γραμμένη ιστορία μυστηρίου. Και ο αναγνώστης κλείνει το βιβλίο στοιχειωμένος από τα συναρπαστικά παιχνίδια μιας αναπότρεπτης μοίρας.»
E.L. Doctorow

«Σπουδαίο μυθιστόρημα, που σε καθηλώνει ώς το τέλος. Γλαφυρό και ευανάγνωστο, αλλά και, ταυτόχρονα, ένας βαθύς στοχασμός γύρω από τη μοίρα και το θάνατο.»
Edmund White, “The New York Times Book Review”

«Έργο ενός λαμπρού στιλίστα, είναι το πιο συναρπαστικό λατινοαμερικανικό μυθιστόρημα που διάβασα μετά το 2666 του Roberto Bolaño.»
Marcela Valdès, “NPR Books”

«Έξοχο υπαρξιακό νουάρ, που φέρνει στο νου τον Paul Auster.»
Dwight Garner, “The New York Times”

«Ένα νουάρ μυθιστόρημα σε επίπεδο υψηλής τέχνης.»
Από το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής για το Premio von Rezzori

«Λογοτεχνική μαγεία. Ένας από τους πιο ταλαντούχους λατινοαμερικανούς συγγραφείς.»
“Booklist”

«Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν, ένα φιλοσοφικό θρίλερ, συνδυάζει την εκθαμβωτική παλέτα του Μichelangelo Antonioni με την πολιτική οξύνοια του Graham Greene.»
“The Post Gazette”

«Με τον κλασικό, αποστασιοποιημένο και ονειρικό τρόπο των μαστόρων του λατινοαμερικανικού διηγήματος, Borges και Cortázar.»
“Los Angeles Times”