1. Λογοτεχνία
  2. Αστυνομική λογοτεχνία /crime
  3. Επιστροφή

Ο αναγκαίος θάνατος του Λιούις Γουίντερ

Συγγραφέας: Mackay, Malcolm

 

Εκδότης: Εκδόσεις Πόλις

 

Τιμή: 14,00 € 12,60 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2014
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 304
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-960-435-453-5

Περιγραφή


Είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν άνθρωπο. Είναι δύσκολο να σκοτώσεις έναν άνθρωπο καλά. Αυτοί που το κάνουν καλά το ξέρουν. Αυτοί που το κάνουν λάθος το μαθαίνουν με τον άσχημο τρόπο.


Κάλουμ ΜακΛίν. Ένας ιδιόρρυθμος ελεύθερος επαγγελματίας, που ζει μόνος στο διαμέρισμά του στη Γλασκώβη. Μόλις είκοσι εννιά χρονών, κι όμως εδώ και καιρό θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πληρωμένους δολοφόνους της πόλης. Δέχεται ένα τηλεφώνημα, μια πρόταση. Στόχος, ο Λιούις Γουίντερ, ένας ασήμαντος μικρέμπορος ναρκωτικών, ο οποίος έκανε το λάθος να μπλεχτεί στα πόδια των μεγάλων. Για τον Κάλουμ, μια δουλειά είναι μια ακόμη δουλειά. Τι θα γίνει όμως αν η οργάνωση του Πήτερ Τζέιμσον, που η δύναμή της ολοένα και αυξάνει, αρχίσει να του αναθέτει όλο και περισσότερες δουλειές; Είναι σε θέση να ρισκάρει την ανεξαρτησία του; Θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις εκπλήξεις και τους κινδύνους; Η αστυνομία έχει αρχίσει να χώνει τη μύτη της παντού, και οι μάρτυρες δεν κρατούν το στόμα τους κλειστό.


Τα στοιχεία είναι όλα εκεί, αν σε ενδιαφέρει να τα ψάξεις.


Ο Malcolm Mackay, με τον επιβλητικό, στακάτο τόνο του, συνθέτει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, όπου κυριαρχούν οι σκοτεινές σχέσεις των ηρώων και τα ακόμη πιο σκοτεινά ήθη. Ο Mackay αποτυπώνει εξαιρετικά τη ζοφερή εικόνα του υποκόσμου της Γλασκώβης, παραδίδοντάς μας χαρακτήρες τόσο αληθινούς που θα μπορούσαμε να τους συναντήσουμε μπροστά μας. Ο "Αναγκαίος θάνατος του Λιούις Γουίντερ" μάς συστήνει μια νέα φωνή της αστυνομικής λογοτεχνίας που αξίζει να την προσέξουμε.
 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOGGER LIBROFILO:

Απλό και αποστασιοποιημένο ύφος, διαύγεια χαρακτήρων και μια ατμόσφαιρα αναμονής που ενισχύεται με την εμμονή στη λεπτομέρεια και τις στακάτες μικρές προτάσεις, χαρακτηρίζουν την πολύ ενδιαφέρουσα γραφή του Mackay. Το ενδιαφέρον του συγγραφέα είναι στα πρόσωπα και στις κινήσεις τους, όχι στην πόλη που είναι ένα αδιάφορο και ψυχρό σκηνικό που θα μπορούσε να ήταν οπουδήποτε στη Σκωτία.
Οι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες του μυθιστορήματος, ο ψυχρός και ανέκφραστος εκτελεστής Κάλουμ ΜακΛίν που διαβάζει Σόμερσετ Μωμ και παίζει βιντεοπαιχνίδια, η μοιραία και παμπόνηρη Ζάρα, οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην ιστορία, άλλοι διεφθαρμένοι, άλλοι με διάθεση να επιλύσουν μια υπόθεση που φαίνεται απλή αλλά δεν είναι κυριαρχούν στην ιστορία.
Η ένταση του βιβλίου, είναι υποβόσκουσα αλλά ιδιαίτερα υποβλητική. Η ατμόσφαιρα του μυθιστορήματος εξάλλου είναι «όλα τα λεφτά», ενώ η δράση διεξάγεται συνήθως τη νύχτα και οι δρόμοι είναι άδειοι, η πόλη είναι έρημη, όλα ταιριάζουν σε σκηνικό φόνου και μυστηρίου.
Ο Mackay περιγράφει με συμπάθεια τους ήρωές του, η γραφή του υιοθετεί έναν κινηματογραφικό τρόπο αφήγησης των γεγονότων ή των συναισθημάτων, καθώς φαίνεται σαν να χρησιμοποιεί μια κάμερα με γενικά και κοντινά πλάνα που εισέρχονται στην κάθε λεπτομέρεια των πράξεων αλλά και των κινήσεων των ηρώων του.
Η συνέχεια με τα υπόλοιπα μέρη της «Τριλογίας της Γλασκώβης» αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.