1. Λογοτεχνία
  2. Αστυνομική λογοτεχνία /crime
  3. Επιστροφή

Νυχτερινό δελτίο

Συγγραφέας: Πέτρος Μάρκαρης

 

Εκδότης: Εκδόσεις Κείμενα

 

Τιμή: 18,02 € 16,21 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 7 Οκτωβρίου 2020
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 392
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-618-84601-5-7

Video

 

Περιγραφή

Ο αστυνόμος Χαρίτος προσφέρει μεγάλη απόλαυση στους αναγνώστες που ξέρουν να εκτιμούν τις μικρές έξυπνες κακίες... (Buchjournal Frankfurt)

Ένα μυθιστόρημα γοργό, τραχύ, αστείο χωρίς να το δείχνει, σκιαγραφεί τον κεντρικό ήρωα, τον αστυνόμο Χαρίτο, απογοητευμένο, γκρινιάρη, δύστροπο κι απίστευτα μισογύνη. Η αστυνομική πλοκή είναι έξοχα συγκροτημένη με μια σειρά από φόνους, συνδεδεμένους με το λαθρεμπόριο με τις πρώην ανατολικές χώρες αλλά και τον κόσμο των ΜΜΕ. Αλλά το "Νυχτερινό Δελτίο" αξίζει κυρίως για το οξυδερκές πορτρέτο που σκιαγραφεί γύρω από τη σημερινή, καθημερινή, οικεία Αθήνα: από τη μόλυνση και τα εμπόδια στην κυκλοφορία έως τα προβλήματα που απορρέουν από τη συρροή των ξένων μεταναστών. (Εφημερίδα Le Monde)

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

  •     Η πρώτη ιστορία που εμφανίζεται ο αστυνόμος Χαρίτος. Εξαιρετικό φινάλε- αποκάλυψη ενόχου. Ελληνική αστυνομική λογοτεχνία σε πολύ καλές στιγμές. Ο Χαρίτος γίνεται μάλλον συμπαθής ως περσόνα, αν και δεν έχει την έμφυτη ευγένεια και την μετριοπάθεια του αστυνόμου Μπέκα (του οποίου θεωρείται τρόπον τινά "συνέχεια").
  •     Τον συγγραφέα τον γνώρισα από τους Πρωταγωνιστές του Θεοδωράκη στο Mega στο αφιέρωμα για τη Χρυσή Αυγή. Τον Χαρίτο τον γνώρισα φέτος το καλοκαίρι. Γνήσιος επίγονος του Γιώργη Μπέκα. Μου άρεσε το βιβλίο, μου άρεσε η πλοκή, μου άρεσε ο τρόπος που σκιαγραφούσε την προσωπικότητα του ήρωα του ο Μάρκαρης. Θα συνεχίσω και με τα υπόλοιπα βιβλία...