1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Επιστροφή

Μεταμορφώσεις

Συγγραφέας: François Vallejo

 

Εκδότης: Εκδόσεις Πόλις

 

Τιμή: 17,70 € 15,93 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: Ιανουάριος 2015
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 416
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  9789604354665

Περιγραφή

Η Αλίξ μαθαίνει ξαφνικά πως ο ετεροθαλής αδερφός της, λαμπρός επιστήμονας και νεότερός της σε ηλικία, με τον οποίο είναι πολύ δεμένη, ασπάσθηκε το Ισλάμ και μεταμορφώθηκε σε τζιχαντιστή τρομοκράτη. Το σοκ που υφίσταται είναι μεγάλο. Φαινομενικά, τίποτα δεν είχε προαναγγείλει ως τώρα μια τέτοια ολοκληρωτική μεταστροφή. Όμως, για τα πάντα υπάρχει ένας λόγος, μια εξήγηση. Κι αυτό είναι που θα ξεκινήσει να αναζητά η Αλίξ, ανατρέχοντας αρχικά σε παλαιότερες αναμνήσεις, μέσα από τις οποίες θα προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσει την προσωπικότητα του αδερφού της, που πίστευε πως τον γνώριζε καλά· κι έπειτα, αναζητώντας τον ίδιο τον αδερφό της, που έχει εξαφανιστεί.
Θα τον βρει, θα τον χάσει πάλι και στη συνέχεια θα τον ξαναβρεί, κάτω από άλλες συνθήκες, παρακολουθώντας μία μία τις μεταμορφώσεις του... Αλλά και τις δικές της μεταμορφώσεις. Μέσα απ' αυτή τη διαδρομή, που θα είναι απρόσμενη, επικίνδυνη αλλά και επώδυνη, θα έρθει αντιμέτωπη πρώτα απ' όλα με τον ίδιο της τον εαυτό, με τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις της, κι έπειτα με τον περίγυρο, με τον κόσμο γενικότερα, είτε αυτός είναι ο δυτικός κόσμος και οι αξίες του είτε είναι ο κόσμος του Ισλάμ. Κι όταν μάθει πως τόσο ο αδερφός της όσο κι εκείνη παρακολουθούνται από τις υπηρεσίες πληροφοριών, τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να παίρνουν ακόμη πιο απροσδόκητη τροπή, που θα οδηγήσει σ' ένα τέλος με πολλαπλά ερωτηματικά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Οι Μεταμορφώσεις δεν είναι απλώς ένα μυθιστόρημα για το πώς ένας νεαρός Γάλλος αστός μεταβάλλεται σε τζιχαντιστή. Είναι επίσης ένα μυθιστόρημα για την αγάπη που τρέφει γι' αυτόν η αδερφή του. Η οξυδέρκεια της ανάλυσης και η αποτελεσματικότητα της αφήγησης αναδεικνύονται χάρη στην πρόζα που ακολουθεί πιστά κάθε εξέλιξη και κάθε συναίσθημα των ηρώων." (L' Humanite)