1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Επιστροφή

Ξεφλουδίζοντας το κρεμμύδι

Συγγραφέας: Γκύντερ Γκρας

 

Εκδότης: Οδυσσέας

 

Τιμή: 30,89 € 27,80 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2007
Τύπος: Σκληρό
Σελίδες: 464
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-960-210-522-1

Περιγραφή

Το "Ξεφλουδίζοντας το κρεμμύδι" εκτός από ένα πολύ καλό μυθιστόρημα είναι και μία μαρτυρία με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα, άλλοτε συγκινητικά, άλλοτε αστεία και σκανδαλιστικά.

Ο Γκρας παραθέτει γεγονότα και σκέψεις από τη -στρυμωγμένη σε ένα δυάρι- παιδική του ηλικία στο Ντάντσιχ (σημερινό Γκντανσκ της Πολωνίας), το ναζιστικό περιβάλλον που ο ίδιος άφησε να τον παρασύρει με τις υποσχέσεις του, τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια, τη δημιουργία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Οι αναμνήσεις του φτάνουν μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '50, όταν κυκλοφόρησε "Το τενεκεδένιο ταμπούρλο", που τον καθιέρωσε ως συγγραφέα.

Το ύφος του εναλλάσσεται διαρκώς, άλλες φορές είναι ο ηλικιωμένος συγγραφέας που οργίζεται με "αυτό το συνονόματο αγόρι" και άλλοτε χρησιμοποιεί ενεστώτα για να περιγράψει τις τελευταίες εβδομάδες του πολέμου.

Με αυτό το αυτοβιογραφικό έργο ο νομπελίστας συγγραφέας Γκύντερ Γκρας ξάφνιασε τον Αύγουστο του 2006 το αναγνωστικό κοινό και προκάλεσε εκατοντάδες συζητήσεις και δηλώσεις από κριτικούς και ομότεχνούς του σε όλο τον κόσμο. Αιτία η δημοσιοποίηση ενός καλά κρυμμένου μυστικού που ανέτρεψε τη μέχρι τότε δημόσια εικόνα του.
Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του το βιβλίο πούλησε 150.000 αντίτυπα.


Περιεχόμενα

ΟΙ ΦΛΟΥΔΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ
Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΣΤΩΜΕΝΟ
ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ "ΕΜΕΙΣΔΕΝΤΟΚΑΝΟΥΜΕΑΥΤΟ"
ΠΩΣ ΕΜΑΘΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ
ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ
Η ΤΡΙΤΗ ΠΕΙΝΑ
ΠΩΣ ΕΓΙΝΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ
Ο ΑΕΡΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
ΕΝΩ ΑΘΟΡΥΒΑ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΤΙ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΜΟΥ
ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σχετικά προϊόντα