1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Αστυνομική λογοτεχνία /crime
  4. Επιστροφή

Αλήθεια

Συγγραφέας: Πίτερ Τεμπλ

 

Εκδότης: Τόπος

 

Τιμή: 17,90 € 16,27 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2015
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 440
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-960-6863-62-2

Περιγραφή

Στο τέλος μιας εξαντλητικής μέρας, ο επιθεωρητής Στίβεν Βιλάνι, επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Βικτόρια, στέκεται στο μπάνιο ενός πολυτελούς διαμερίσματος με θέα την πόλη. Στην μπανιέρα, νεκρή μια νεαρή γυναίκα. Έτσι ξεκινά η Αλήθεια, το sequel της Τσακισμένης Ακτής, του πολυδιαβασμένου αστυνομικού μυθιστορήματος του Αυστραλού συγγραφέα Πίτερ Τεμπλ.

Η ζωή του Βιλάνι είναι η δουλειά του. Η ταυτότητά του, ο προορισμός του και το μοναδικό σταθερό σημείο αναφοράς του. Ωστόσο, μέσα σε λίγες αποπνικτικές μέρες του καλοκαιριού, καθώς οι φωτιές πυρπολούν το σύμπαν κι ενώ ανώτεροι και συνάδελφοί του ραδιουργούν και καιροσκοπούν, βλέπει όλες τις σταθερές της ζωής του να καταρρέουν.

Η Αλήθεια, μέσα από μια δραματική πλοκή που κόβει την ανάσα, μιλά για έναν άντρα, για μια οικογένεια, για μια πόλη. Για τη βίαιη απώλεια της ζωής, την αγάπη, την ηθική ακεραιότητα, την απάτη. Μιλά για την αλήθεια σ’ έναν κόσμο όπου κυριαρχούν η βία και η διαφθορά.

Η Αλήθεια είναι το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα στο οποίο απονεμήθηκε αμιγές λογοτεχνικό βραβείο (2010, Miles Franklin Literary Award).

ΚΡΙΤΙΚΕΣ 

«Κάθε πρόταση μετράει. Ο Τεμπλ δεν αστειεύεται. Αν ζητάτε πλουμιστές αράδες, ήρθατε σε λάθος μέρος. Η Αλήθεια δεν χαρίζεται σε κανέναν… Είναι ένα μυθιστόρημα σπάνιας δύναμης».

                                                                                                                           Australian Literary Review


                                                  Παρουσίαση στο Πρώτο Θέμα

Ο νοτιοαφρικάνικης καταγωγής συγγραφέας είναι ίσως από τους καλύτερους συγγραφείς αστυνομικών στον κόσμο. Και όχι χωρίς λόγο. Τα βιβλία του ακροβατούν στο νουάρ, την υψηλή λογοτεχνία και την διαπίστωση ότι οι φόνοι πάντα εντάσσονται σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον.
                                                                                                                        Πρώτο Θέμα people (01.02.15)


                                                 Παρουσίαση στην Athens Voice

Το αβυσσαλέο σκοτάδι που επικαλύπτει την ανθρώπινη ψυχή και η διαφθορά, ατομική και συλλογική είναι τα μεγάλα θέματα αυτού του βιβλίου το οποίο συνδυάζει όλα τα χαρίσματα του αστυνομικού hardboiled με μια σχεδόν επιστημολογική ακριβολογία στην ενατένιση της εγκληματικής φύσης. Να ένα πραγματικά αφοπλιστικό θρίλερ στο οποίο μπορούν να στραφούν με ασφάλεια όλοι οι θαυμαστές του Τζέιμς Ελρόι.
                                                                                                                   Δημήτρης Καραθάνος Αthens Voice